Malá biblická hádanka

Dajme si malú biblickú hádanku. Táto hádanka bude zameraná na učenie Jehovových svedkov.



Pri diskusii o tom, či je Ježiš Kristus Bohom svedkovia radi poukazujú na to, že "Boha nikto nevidel", ale Ježiša predsa ľudia videli. Napríklad kniha "Rozhovory" na strane 128 uvádza:

V tej istej kapitole vo verši 18 Ján napísal: „Boha nikto [„nikto z ľudí“, MJ] nikdy nevidel, ale jednorodený Syn [„jednosplodený boh“, NS], ktorý je v lone Otcovom, on nám vysvetlil.“ ​(RP) Videl nejaký človek Ježiša Krista, Syna? Pravdaže! Hovoril teda Ján, že Ježiš je Boh? Očividne nie. 

Tento úvod nás pripravil na samotnú hádanku. Pozrime sa do 1. Timotejovi 6:15, 16, citujem to podľa Prekladu Nového Sveta:

To [zjavenie] ukáže šťastný a jediný Mocnár v svojich ustanovených časoch, [on,] Kráľ tých, ktorí vládnu ako králi, a Pán tých, ktorí panujú ako páni, 16 ktorý sám má nesmrteľnosť, ktorý prebýva v neprístupnom svetle, ktorého nikto z ľudí nevidel, ani nemôže vidieť. Jemu buď česť a večná moc. Amen.

Hádanka pre Jehovových svedkov: o kom hovoria tieto slová? (Samozrejme podľa učenia vedúceho zboru.)

Myslím, že väčšina svedkov si neuvedomuje, že aj podľa učenia Strážnej veže, sú tieto slová o Ježišovi Kristovi. Je to tak, vidieť to možno tu: https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2005649