Guy Pierce a rozvod

V roku 2014 zomiera člen vedúceho zboru Guy Pierce. Strážna veža uverejňuje krátky nekrológ: https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2014922. Keď sa na tento článok pozrieme pozorne pozorne, uvidíme niekoľko nezrovnalostí:



Guy Pierce sa narodil 6. novembra 1934.
Pokrstený bol v roku 1955.

Pokrstený bol ako 19 ročný. Článok pokračuje:

V roku 1977 sa oženil s milovanou Penny a spolu vychovávali deti.

Žení sa ako 43 ročný. Ak by sa im s Penny narodili deti, tak by to bolo najskôr koncom roku 1977. V roku 1986 by malo najstaršie dieťa naviac 9 rokov. O tomto roku sa však dozvedáme:

O štyri roky, v roku 1986, bol vymenovaný za krajského dozorcu a 11 rokov navštevoval zbory v Spojených štátoch.

Ako mohol robiť cestujúceho dozorcu s deťmi mladšími než 9 rokov? To cestoval spolu s nimi? Alebo nám Strážna veža niečo tají? Záver článku z roku 2014 túto indíciu ešte viac prehĺbi:

Na nášho brata a drahého priateľa bude s láskou spomínať jeho manželka, šesť detí, vnúčatá, pravnúčatá, ako aj veľké množstvo duchovných detí. Spomienkové zhromaždenie sa konalo v sobotu 22. marca 2014 v brooklynskom Bételi.
Počítajme. Hypotetické najstaršie dieťa (rok narodenia 1977) by v roku 2014 (marec) malo 36 rokov. Tento syn, alebo dcéra by už musel mať aj vnúčatá! Čo nám to vlastne Strážna veža tají?

Guy Pierce sa v sedemdesiatych rokoch rozviedol. Strážna veža neuviedla, že Penny bola jeho druhou ženou zrejme z obavy, že to nebude vrhať dobré svetlo na člena vedúceho zboru. Ide o udalosť 40 rokov starú a prakticky by to mohlo byť všetkým jedno, no napriek tomu sa vo vedúcom zbore rozhodli, že informáciu o jeho dvoch manželstvách utaja. Dá sa vôbec veriť niekomu, kto informuje tak selektívne?

Informáciu o rozvode Guya Pierca potvrdzuje aj Barbara Anderson. Príspevok na nasledujúcom fóre je od Barbary Anderson - užívateľ Andersonsinfo (Pre tých, čo to nevedia, Barbara je známa "odpadlíčka", ktorá počas svojho pôsobenia v brooklynskom bételi pracovala na knihe "Hlásatelia"):
https://www.jehovahs-witness.com/topic/206074/what-sort-person-gb-member-guy-pierce?page=2

B. Anderson spomína, že Pierce zohral aktívnu úlohu pri "nabádaní" obetí sexuálneho zneužívania, aby "držali hubu" - nájdete to na vyššie linkovanom fóre. To je ale iná téma...