Kórneliov krst zneplatnený

Máme tu rok 2019 a s ním novú verziu knihy "Paste stádo". Ako je to u Jehovových svedkov obvyklé, kniha je už dostupná na internete cez stránku jwleaks.org.


Odkaz: https://jwleaks.org/2019/02/05/secret-elders-book-leak-2019-version-shepherd-the-flock-of-god/

Kapitola 12, časti 60-62 sa zaoberajú problematikou neplatnosti krstu. Tieto odstavce nie sú nové, v predošlej verzii boli v 5. kapitole, odstavcoch 46-48. Rovnako ako predtým aj dnes stále platí, že:

Existujú výnimočné okolnosti, keď je zrejmé, že krst nebol platný kvôli nesprávnemu konaniu (hoci krátkodobému), ktoré neskončilo pred krstom. Na príklad, môže sa stať, že v čase krstu tento jednotlivec nemravne žil s osobou opačného alebo rovnakého pohlavia, bol členom organizácie, ktorá nie je neutrálna, alebo niečo podobné.

Straší v takých prípadoch kontaktujú pobočku.

Zaujímavé je niečo iné. Kniha píše, že je zrejmé, že krst bol neplatný ak bol niekto členom organizácie, ktorá nie je neutrálna. Rímska armáda nepochybne bola ne-neutrálnou entitou. A Kórnelius bol pokrstený ako vojak. Jeho krst je podľa Jehovových svedkov neplatný. Ale je zaujímavé, že si to evanjelista Lukáš neuvedomil. Asi to bude tým, že nemal také kvalitné poznanie ako majú dnešní Jehovovi svedkovia...